FAQ en algemene informatie

Vandaag besteld, morgen in huis?

Vandaag besteld morgen op de deurmat?
Dit is in de meeste gevallen zeker het geval. Als je voor 14.00 uur besteld op een werkdag, verzendt Tipi's dezelfde dag nog. Wij kunnen echter niet garanderen dat Postnl het lekkers ook daadwerkelijk de volgende dag bezorgt. Vandaar dat Tipi's je vraagt geen bezorgdag maar een verzenddag te kiezen. Is het lekkers voor een speciale gelegenheid, houd dan voor de zekerheid twee dagen aan. I.v.m. het niet bezorgen van post op zondag en maandag verzenden wij niet op zaterdag.

Komt mijn lekkers wel vers aan?

Jazeker! Naast dat we het erg belangrijk vinden dat alles superlekker is, moet alles zo vers mogelijk bij u of de ontvanger op de deurmat vallen. Daarom bakken we vaak een dag voor verzending. Mocht het voorkomen dat het érg druk is bij Tipi's, dan bakken we maximaal drie dagen van te voren en wordt het lekkers kort ingevroren. Dit gaat gelukkig niet ten koste van de smaak! Wij geven op de verpakking aan tot wanneer je lekkers houdbaar is. Je kan ook al je lekkers na ontvangst invriezen, maar we verwachten niet dat je zoveel lekkers kan weerstaan..

Hoe maakt Tipi's haar brownies & fudges zo onwijs lekker?!

Al het lekkers van Tipi's wordt met veel liefde in haar eigen bakkerijtje gemaakt. Wij maken alleen gebruik van bio, fairtrade ingrediënten en dat proef je! De eieren die we gebruiken komen van onze eigen Amrock kippetjes. Ook werken we met fairtrade chocolade en cacao van Callebaut. Het bloem komt van de Oortmanmolen in Lattrop en de nootjes komen van de markt. Alles wordt met liefde en zorg voor jóú uitgezocht.

Wat zit er in de brownies?

De basis voor Tipi's brownies bestaat o.a. uit eieren van onze eigen kippetjes, ongezouten roomboter, bloem van de Oortman-molen in Lattrop (hoe local wil je het hebben), Callebaut fairtrade chocolade en cacao, bio suiker met EKO-keurmerk en fairtrade vanille-extract. Voor iedere 'speciale' smaak voegen we nog chocolade-pinda's, karamel, kokos of ander lekkers toe. Ook hiervan vindt Tipi's het belangrijk dat de kwaliteit goed en fair is.

Wat zit er in de fudges?

De basis voor Tipi's fudges bestaat o.a. uit Callebaut fairtrade chocolade en gecondenseerde melk. Voor iedere 'speciale' smaak voegen we nog gevriesdroogd fruit, marshmallows, koek en sprinkles toe. Ook hiervan vindt Tipi's het belangrijk dat de kwaliteit goed en fair is.

Zijn de lekkere producten van Tipi's Glutenvrij, Lactosevrij en/of Suikervrij?

Nee, (helaas) dat zijn ze niet. Ons lekkers bevat suikers, kan sporen van noten en lactose bevatten. Er wordt vanuit een (h)eerlijk omgeving gewerkt waar niet gegarandeerd kan worden dat sporen niet mixen. We zijn immers geen grote fabriek, maar een gezellig bakkerijtje. We werken zoveel mogelijk met biologische ingrediënten en Tipi's is altijd bereikbaar voor overleg i.v.m. allergieën.

Hoe lang zijn is het lekkers houdbaar?

Op de verpakking zit een leuke sticker met welke ingrediënten het product bevat én hoe lang je het kunt bewaren. De brownies zijn buiten de koelkast maximaal 5 dagen houdbaar.De fudges bewaar je het liefst in de koelkast en blijven tot een week lang goed.

Levert Tipi's ook aan special events en/of bruiloften?

Yes, zó gaaf om iemands feest te mogen aankleden met ons lekkers. Wilt u lekkers met een persoonlijk tintje of aantallen die u niet vindt op de site? Neem gerust contact op met Tipi's. Alles is te overleggen!

Levert Tipi's ook aan de horeca?

Heeft u een restaurant, lunchroom, eetcafe of iets dergelijks en u wilt graag onze brownies of fudges op het menu hebben staan, dat kan. Stuur een mail naar louise@tipistaarten.nl met uw wensen en wij maken voor u een offerte op maat.

Hoe groot zijn de brownies en fudges?

In onze small verpakking gaan 6 stuks van 1 smaak brownie ( +/- 300 gram) of fudge.
Bij de medium verpakking krijg je 10 stuks (+/- 500 gram) of fudge.
De large verpakking is goed voor 14 stuks (+/- 700 gram) of fudge en de XL geeft je 18 stuks brownie (+/- 900 gram) of fudge.

Hoe 'fair' is de chocolade?

Tipi's werkt met Belgische Callebaut chocolade. Dit proef je metéén. Deze chocolade is niet te vergelijken met die uit de supermarkt! Zodra bij Tipi's een zak Callebaut opengaat, vult haar bakkerijtje zich met een zware donkere lucht van cacao. En nee, het lukt Tipi niet altijd om de verleiding te weerstaan.. Callebaut is niet alleen wereldberoemd geworden vanwege zijn geweldige smaak, maar ook door het relatie met de cacaoboeren. Het bedrijf werkt nauw samen met de non-profit organisatie Cocoa Horizons Foundation. Zij hebben als missie om het levensonderhoud van de cacaoboeren en hun gemeenschap te verbeteren door duurzame en ondernemende landbouw, verbeterde productiviteit en ontwikkeling van de gemeenschap te promoten. Met iedere bestelling bij Tipi's stimuleer jij dus indirect dit fonds, en dus de cacaoboeren. Dát smaakt lekker..

Allergie Informatie

Ons lekkers is helaas niet geschikt voor mensen met lactose-gluten of notenallergie.
Al onze producten kunnen sporten van noten bevatten.

Bewaren

Ondanks dat we het niet verwachten, maar het kan voorkomen dat je het lekkers niet in één keer op krijgt en dit goed wilt bewaren.
Zo kan je er op een ander moment wéér van genieten! Geen probleem, brownies en fudges zijn prima te bewaren.
Hieronder vind je wat tips.
Brownies zijn vaak zó lekker smeuïg, dat wil je behouden!
Als je brownies niet luchtdicht verpakt, drogen ze uit en worden ze minder lekker. Het liefst verpak je je brownie in bijv. aluminiumfolie of vershoudfolie en daarna in een afgesloten (koek)trommel bewaren. Dan blijven ze een week goed. Als je je brownie in de koelkast bewaard, drogen ze sneller uit.
Helemaal hilarisch, maar wel een optie, is het invriezen van brownies. Dit kan!
Verpak je brownie, evt. per portie, luchtdicht. In je vriezer blijven je brownies zeker 3 maanden goed, maar we verwachten niet van je dat je ze zo lang laat liggen.

Huisdieren

De producten van Tipi's bevatten véél chocolade. Superlekker natuurlijk voor diegene die het ontvangt, maar voor huisdieren ligt dat nèt even anders. Honden kunnen niet tegen chocolade vanwege de stof theobromine. Dit is zéér giftig voor honden.
Houdt je lieve viervoeter dus uit de buurt van je brievenbus op het moment van bezorging.
Stuur je Tipi's door iemand anders z'n brievenbus? Laat het diegene even weten, als hij/zij een huisdier heeft.

Verzenden

Tipi's per post, hoe dan?!
Het klinkt misschien wat spannend en ongewoon, maar dat maakt het ook zó leuk!
Tipi's heeft verpakkingsmateriaal dat er voor gezorgd dat de pakketjes mooi overkomen.
Het ziet er dus niet alleen erg leuk uit, maar zorgt er ook voor dat jouw lekkers in perfecte conditie gegeten kan worden.
Bestel je op werkdagen voor 14.00 uur, dan wordt je lekkers dezelfde dag nog verzonden.
PostNL levert normaliter 'de volgende dag'. Houdt er altijd rekening mee dat de post vertraagd kan zijn, door welke reden dan ook.
Tipi's verzendt in principe alleen binnen NL, i.v.m. levertijd en houdbaarheid van haar producten.
Wil je écht graag naar het buitenland verzenden, neem dan even contact op met Tipi's om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.
Wil je Tipi's versturen naar iemand in een school, ziekenhuis of andere grote instelling? Ga dan na wat de juiste adressering is, of de brievenbusdoosjes normaliter goed ontvangen worden en of er middels de interne post van de instelling wellicht vertraging bij de aflevering kan worden opgelopen.

Bezorgschema in Nederland:
Besteld voor 14.00 uur op: Verzonden: Bezorgd:
Maandag Maandag Dinsdag (kleine kans op woensdag)
Dinsdag Dinsdag Woensdag (kleine kans op donderdag)
Woensdag Woensdag Donderdag (kleine kans op vrijdag)
Donderdag Donderdag Vrijdag (kleine kans op zaterdag)
Vrijdag
Zaterdag en zondag
Vrijdag
Maandag
Zaterdag (kleine kans op dinsdag)
Dinsdag (kleine kans op woensdag)

Klachten

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar het kán voorkomen dat je niet helemaal tevreden bent over je bestelling of dat er iets is misgaan met de bezorging. Neem dan gerust contact op met Tipi, dan kijken we samen naar een passende oplossing.
Vanwege de beperkte houdbaarheid van ons lekkers, kan Tipi's niet geretourneerd worden. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassingen en een verkoop is definitief na een succesvolle betaling.

Copyright Tipi's Taarten